Oletko kyllästynyt nykyiseen työhösi ja kaipaat muutosta elämään? Alanvaihdossa voi olla taustalla joko vanhasta poistyöntäviä tai uuteen vetäviä tekijöitä. Mikäli kyseessä on enemmän halu päästä pois nykyisestä työstä, voi uusi suunta olla vielä hukassa: mikä työ sopisi minun vahvuuksiini, millaisesta työstä pidän ja miten nämä kohtaavat nykyisten työmarkkinoiden kanssa?

Jo työpaikanvaihto, saati alanvaihto, on yksilölle aina jonkinlainen riski. Nykyisen työpaikan turvalliselta palkalta ja irtisanomissuojalta pitäisi siirtyä koeajalle opettelemaan uutta työtä uuteen ympäristöön. Tai mahdollisesti edessä olisi paluu opiskelemaan uuden pätevyyden hankkimiseksi?

Meillä Tammirannassa alanvaihto on tuttua myös henkilökohtaisesta elämästä. Henni työskenteli pitkään vähittäiskaupassa eri tehtävissä, kunnes haki opiskelemaan yleistä -ja aikuiskasvatustiedettä. Samalla työ vaihtui kasvatuksen asiantuntijatehtävien kautta sisältö- ja viestintäpäällikön tehtäviin. Juha taas työskenteli aiemmin opettajana yläkoulussa, mutta sen jälkeen jo 13 vuotta vakuutusalalla matemaatikon ja päämatemaatikon tehtävissä.

Jos olet miettinyt uranvaihtoa, ota yhteyttä. Me voimme auttaa.