Syksyn ylioppilaskokeet ovat takana ja tuloksia odotellaan malttamattomina. Monet syksyn kirjoittajista olivat korottamassa kevään arvosanojaan. Korkeakoulujen valintaperusteet painottavat matematiikan menestystä ja korotuksella haetaan lisäpisteitä todistushakuun.

 Ylioppilastutkintolautakunnan tilastojen mukaan (https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ajankohtaista/matematiikan-lyhyen-ja-pitkan-oppimaaran-kokeet-1) 72 prosenttia pitkän matematiikan kokeeseen osallistuneista oli uusimassa koetta.

Monet korkeakouluhakijat käyttävät kaikki keinot varmistaakseen sisäänpääsyn: syksyn ja talven he preppaavat itseään ylioppilaskokeen uusimista varten ja sitten kevään lukevat pääsykokeisiin. Tämä mahdollisesti täytyy toistaa useampana vuonna ennen kuin ovet unelmien opiskelupaikkaan aukeavat.

Seuraava mahdollisuus osallistua matematiikan ylioppilaskokeeseen on 20. maaliskuuta 2024, mutta valmistautuminen kannattaa aloittaa jo tämän vuoden puolella. Matematiikan yksityisopetuksesta saat parhaat valmiudet kokeeseen. Opintovalmennus Tammirannan asiakkaat ovat säännönmukaisesti onnistuneet korottamaan matematiikan arvosanojaan. Panostamalla yksityisopetukseen voit säästyä usean vuoden hakurumbalta. Ota yhteyttä ja kysy matematiikkavalmennuksista.